Vacature

Community & communicatie manager

Bouw jij mee aan ons merk en ben je een echte verbinder? Wil jij het verschil maken voor kinderen en jongeren in Nederland? Het SKB is op zoek naar een community & communicatie manager!

Over het SKB

Het SKB is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties gericht op het vergroten van kansengelijkheid voor álle jongeren in Nederland. Dit doen we door de horizon te verbreden van kinderen en jongeren door middel van aanvullende educatieve programma’s op het primair en voortgezet onderwijs. Denk hierbij aan activiteiten gericht op persoonlijke en professionele vaardigheden, loopbaanoriëntatie, talentontwikkeling en burgerschapsonderwijs.

Wat ga je doen?

Deze functie bestaat uit de volgende hoofdtaken:

1. De SKB-community verder uitbouwen
Wij zijn een groeiend samenwerkingsverband van (momenteel) 18 maatschappelijke organisaties. Onze partners delen hetzelfde doel, maar bieden eigen unieke projecten. Ze willen van elkaar leren en de samenwerking intensiveren en uitbreiden. Jij bent het aanspreekpunt voor al onze partners. Je bent sociaal, nieuwsgierig en weet de samenwerking uit te bouwen en de betrokkenheid te vergroten.

2. Het verhaal en het merk SKB sterk positioneren
We strijden voor kansengelijkheid en willen graag onze doelen behalen. Daarvoor is het nodig dat het onderwijs, beleidsmakers (bijvoorbeeld politiek Den Haag) én de maatschappelijke sector ons kennen en weten te vinden. Daarvoor zullen we het verhaal én het merk sterk moeten positioneren. Daar kom jij in beeld, jouw creatieve ideeën en vermogen om dat om te zetten in de praktijk zijn meer dan welkom!

3. Communicatiemiddelen en content creëren
Je bent verantwoordelijk voor alle communicatie-uitingen en kanalen. Zo hebben we net een nieuwe website, die je bijhoudt en verder gaat uitbreiden. Ook ben je verantwoordelijk voor het bedenken en creëren van content voor de nieuwsbrief en onze LinkedIn-pagina. Hebben we een video, foto’s of drukwerk nodig? Jij zorgt voor een heldere briefing. 

4. Events en webinars organiseren
Onze events zijn zeer uiteenlopend; van klein tot groot. We willen diverse doelgroepen inspireren en informeren. Zo organiseren we webinars over thema’s rondom onderwijs en kansen(on)gelijkheid. Interne kennisdeelsessies met onze partners en andere leuke activiteiten. Ook het Gelijke Kansen Event, dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd, maak jij weer een groot succes. Je schakelt met de spreker(s), zorgt voor de promotie en regelt de aanmeldingen. Bij grote events maak je een strak draaiboek, zodat alles soepel verloopt.

Aangezien we een kleine organisatie zijn (3 medewerkers) verwachten wij daarnaast ook je inzet waar nodig. Je bouwt dus echt mee aan onze organisatie.

Dit neem je mee

 • Minimaal 3-5 jaar werkervaring als communicatieprofessional
 • Je kan zelfstandig werken, bent een organisatietalent en een echte aanpakker;
 • Je bent creatief en kunt snel schakelen tussen strategie en uitvoering
 • Je bent communicatief vaardig en een kartrekker die mensen goed kan verbinden;
 • Je hebt (bij voorkeur) ervaring met social media, WordPress, Canva en een nieuwsbriefsysteem
 • Je hebt ervaring met het schrijven van diverse teksten
 • Je hebt affiniteit met de thema’s kansengelijkheid, onderwijs, jongeren en de maatschappelijke sector.

Dit bieden wij jou

 • De kans om hét verschil te maken voor kansengelijkheid in Nederland!
 • Een functie voor 32 – 36 uur;
 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring bedraagt jouw bruto maandsalaris € 3.200 tot € 3.600 o.b.v. 36 uur per week;
 • Daarbovenop krijg je een 13e maand, reiskostenvergoeding en tegemoetkoming voor telefoon, laptop en internet;
 • Aantal vrije dagen in overleg (uiteraard minimaal het wettelijk aantal vakantiedagen);
 • Je komt te werken in een klein team (3 mensen) en werkt flexibel vanuit huis en op locatie bij onze partners (omgeving Utrecht).
 • Gemiddeld twee keer per week zitten we met het team fysiek bij elkaar.

Enthousiast?

Kun je niet wachten om je steentje bij te dragen aan de missie van het SKB? Stuur dan nu je motivatiebrief of kort filmpje naar Jeroen Paul via jp@skbnederland.nl. Fijn als je ook je LinkedIn profiel of CV toevoegt. Reageren kan tot vrijdag 7 juni.

We zijn niet op zoek naar een freelancer. Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.