Headerbeeld meisjes

Cirrus Foundation steunt SKB Nederland

Afgelopen week heeft de Cirrus Foundation een ondersteuning toegezegd aan het Samenwerkingsverband Kansengelijkheid en Burgerschapsonderwijs (SKB). Het SKB is opgericht om over de grenzen van organisaties heen samen te werken aan kansengelijkheid voor alle kinderen en jongeren in Nederland.

 

Het smeden van een succesvol samenwerkingsverband vergt echter extra inspanning; wat zijn de kaders voor groei, hoe ziet het model van de toekomst eruit, hoe zorg je samen voor meer toegevoegde waarde voor de kinderen en jongeren én hoe draag je bij aan het verder professionaliseren van de sector zijn hierbij cruciale vragen. Effectief samenwerken vergt tijd en aandacht, daarbij zijn financiële middelen onmisbaar.

 

Directeur Jeroen Paul Nijmeijer van het SKB is daarom blij met de samenwerking met de Cirrus Foundation: “Sinds 2022 bouwen wij aan een eco-systeem waarin onze gezamenlijke missie de gelijke kansen voor íeder kind in Nederland is. Dit doen we door scholen te ondersteunen, een gezamenlijke stem naar politiek Den Haag te vormen, de sector verder helpen te professionaliseren en samen op te trekken richting bedrijfsleven. Dankzij de samenwerking met de Cirrus Foundation kunnen we verder bouwen aan dit eco-systeem.”

 

Maurice Bongers, Manager Charity & Impact Investments bij Cirrus Foundation licht de keuze voor het SKB toe: “Wij volgen het SKB al een tijdje op de voet en hebben vorig jaar ook al een bijdrage geleverd aan het Gelijke Kansen Event. Wij geloven in sterke samenwerkingen waarbij organisaties verder durven te kijken en op zoek gaan naar win-win situaties overeenkomstig met SDG nummer 17: partnerschap om doelen te bereiken. Wij zien alle potentie in SKB en ondersteunen hun daarom van harte.”

 

cirrus