De partners van het SKB

Het SKB is een samenwerkingsverband van idealistische maatschappelijke organisaties. Elke organisatie zet zich op eigen wijze in voor onze gezamenlijke missie: gelijke kansen voor íeder kind in Nederland.

Dankzij de projecten van de SKB-partners leren jongeren debatteren, solliciteren, ondernemen, video’s maken. Ze ontdekken de wijk en nemen een kijkje bij bedrijven. Tijdens school, na school, of in het weekend. De mogelijkheden zijn eindeloos en het aanbod is rijk. Wat altijd centraal staat? Het verbreden van de horizon, zodat jongeren in contact komen met rolmodellen, hun talent ontdekken en hun zelfvertrouwen vergroten.

Oprichtingspartners

In 2022 was het duidelijk; we slaan de handen ineen. Want samen bereiken we meer. Deze vijf organisaties zijn de start van het SKB. 

Stichting MOVE

Wij leveren een positieve bijdrage aan de kansengelijkheid van kinderen en jongeren en helpen om de kloof in de maatschappij tussen groepen tegen te gaan.

JINC

Ieder kind heeft talent. Daarom
strijdt JINC voor een maatschappij
waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt.

Jong Ondernemen

Alle jongeren in Nederland ondernemender maken en hen helpen bij het ontdekken van hun talenten, dat is het doel van Jong Ondernemen.

Petje af

Wij streven naar gelijke kansen voor alle kinderen in Nederland zodat zij kunnen opgroeien tot bewuste, zelfstandige personen, die actief bijdragen aan de maatschappij.

Nederlands Debatinstituut

Wij zorgen dat kinderen en jongeren overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen.

Samenwerkingspartners

En sindsdien groeien we. Er zijn nog veel meer maatschappelijke organisaties in Nederland die zich inzetten voor gelijke kansen. Ook hun aanbod is onmisbaar in het versterken van de sociaal-emotionele ontwikkeling van jongeren. 

Taal Doet Meer

Wij helpen mensen bij het versterken van hun taalvaardigheid. We verlagen de drempel om Nederlands te spreken. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om alles uit zichzelf te halen. 

Common Frames

Bij ons leren jonge nieuwkomers hun verhaal vertellen door zelf video’s te maken. Het maakproces en de vertoning van hun werk draagt bij aan het vinden van hun plek in de Nederlandse samenleving.

Follow your Sun

Wij verzorgen lessenreeksen op scholen, waarin kinderen en jongeren ontdekken waar zij energie van krijgen, waar zij van nature goed in zijn en wat zij belangrijk vinden voor hun omgeving.

Stichting Anne-Bo

Wij streven naar kansengelijkheid en het bevorderen van welzijn voor meiden die dromen hebben maar niet altijd de weg weten of het netwerk en de middelen hebben. 

School's cool Nederland

Wij bieden een thuismentor voor iedere leerling die het nodig heeft. Met als resultaat meer zelfvertrouwen en succes op school en in het leven.

Masterpeace

Wij richten ons op een inclusieve samenleving en biedt via training, coaching, campagnes en projecten handvatten om perspectief te bieden.

Stichting Iedereen een Meester

Nederland heeft veel mensen met een grote diversiteit aan kennis, talenten en kwaliteiten. Onze pool van Meesters zet zich in op de vraag van scholen.

Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd

Het Stadsnetwerk is dé plek voor iedereen die op zoek is naar ondersteuning en extra leertijd voor leerlingen in Utrecht.

IMC Weekendschool

Om te weten wat je later wilt worden, moet je eerst de wereld leren kennen. Wij laat jongeren kennis maken met uiteenlopende toekomstperspectieven.

Diversion

We helpen jongeren, overheden, scholen en organisaties door heel Nederland om hun stem te laten horen, naar elkaar te luisteren en problemen aan te kaarten.

Alliantie WIJschool

Met de praktische ondersteuningstool “Indicator” krijgen docenten inzicht in burgerschap en veiligheid op hun school.

SKCnet

Dankzij mentorprojecten, rekenbuddy’s, huiswerkbegeleiding, zomerschool en meer maken leerlingen een groeispurt.

BuzinezzClub Foundation

Twee unieke programma’s helpt jongeren en nieuwkomers in Nederland hun talent benutten en alles uit zichzelf te halen.

Weekendschool Eindhoven

Op zondag vertellen gastdocenten zoals een dokter, advocaat, journalist, brandweer, computerprogrammeur alles over hun beroep.

Wil je ook partner worden?

Samen bereiken we meer! Laten we onze krachten bundelen en kennis uitwisselen. Ben je een non-profitorganisatie die zich inzet voor gelijke kansen voor jongeren? En wil je onderdeel worden van ons samenwerkingsverband? Laat het ons weten!