Voor scholen

Horizon verbreden

In contact komen met rolmodellen, de wereld om je heen leren kennen, je talent ontdekken en zo meer zelfvertrouwen krijgen. Dankzij de projecten van onze partners krijgen jongeren een extra steuntje in de rug.

Het verbreden van de horizon en het ontwikkelen van veerkracht zijn van essentieel belang om kansengelijkheid onder jongeren te bevorderen. Iets wat kinderen en jongeren niet altijd van huis uit meekrijgen.

 

Daarom biedt het SKB, samen met haar partners, juist aan die kinderen en jongeren aanvullende activiteiten aan. Denk daarbij aan sollicitatietrainingen, debattrainingen, talentontwikkeling, ontmoetingen met rolmodellen en ondernemerschapslessen.

Het aanbod

Het SKB biedt scholen binnen het primair en voortgezet onderwijs programma’s aan, aanvullend op het reguliere onderwijsaanbod, die écht het verschil maken voor kinderen en jongeren.

Denk hierbij aan programma’s gericht op het ontwikkelen van persoonlijke en professionele vaardigheden, loopbaanoriëntatie, talentontwikkeling en burgerschapsvaardigheden. 

Om alvast een idee te geven van de projecten en mogelijkheden hebben we het volledige aanbod van onze vijf oprichtingspartners samengevoegd in een geïntegreerd aanbod.

Het stappenplan

We komen graag, samen met de school, tot een geïntegreerd aanbod gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Hiervoor worden de volgende stappen doorlopen:

  1. Het SKB komt naar de school toe om de behoefte van de school te inventariseren.
  2. De school en het SKB kijken gezamenlijk welke projecten van de partners van het SKB goed aansluiten bij de behoefte van de school.
  3. De school kiest welke projecten van de partners van het SKB uitgevoerd gaan worden.
  4. Het SKB brengt de school in contact met de uitvoerende organisaties van de projecten en coördineert de planning en uitvoering van de projecten.
  5. Het SKB kijkt waar mogelijk mee naar andere partners voor projecten die niet ingevuld kunnen worden door het SKB.

De projecten

Debatteren, ondernemen, solliciteren, netwerken, video’s maken, interviewen, de Nederlandse taal, zelfliefde. Je ziet het al; een uiteenlopend aanbod. Jongeren doen vaardigheden op én komen in contact met rolmodellen. Van buurtbewoners, studenten tot mensen uit het bedrijfsleven.

Onze partners verzorgen bedrijfsbezoeken, sollicitatietrainingen, huiswerkbegeleiding, weekendscholen, debattoernooien, lessen over ondernemerschap, wijkverkenningen. En nog zoveel meer. Unieke programma’s, juist voor dié leerlingen voor wie dit niet vanzelfsprekend is.

Verbreed je kennis

Samen met onze partners organiseren we leuke én leerzame webinars en live events. Inspirerende gastsprekers nemen je mee in de wereld van kansengelijkheid en burgerschapsonderwijs.

Laten we in contact komen

Ben je geïnteresseerd in een samenwerking? Of heb je behoefte aan aanvullende informatie? Neem dan gerust contact met ons op!