SKB-partners ontmoeten elkaar op feestelijke Kennismarkt

We doen dit samen. Dat werd weer mooi duidelijk tijdens onze Kennis(makings)markt op 19 maart. De strijd voor gelijke kansen voor alle jongeren in Nederland, vraagt dat we de handen ineen slaan. Daar was deze middag voor. Hoe dat eruit zag en wat het opleverde? Dat vertellen we je hier.

 
We zijn aan het groeien als SKB

Er komen steeds meer SKB-partners bij. Daar zijn we ontzettend trots op. Zo verrijken we ons samenwerkingsverband. Iedere organisatie draagt op zijn eigen manier bij aan onze gezamenlijke misse: gelijke kansen voor ieder kind! De middag werd geopend door SKB-directeur Jeroen Paul Nijmeijer, met de belangrijke boodschap: zoek elkaar op en vind de verbinding met elkaar. Dat is gelukt.

 
Verwachtingen en kansenongelijkheid

Heb jij de documentaire Klassen gezien? Alle aanwezigen van deze Kennismarkt wel. Hassen van Nunen, impactproducent van de bekende docu, toonde beelden uit de serie. Aan de hand van de kippenvel fragmenten, gingen we met elkaar in gesprek over de positieve invloed van hoge verwachtingen op gelijke kansen. We zochten iemand op die we nog niet kenden en deelden onze verwachtingen. 

Op basis van eerste indrukken, mochten we raden: wat is het opleidingsniveau van de ouders van deze persoon? Kreeg iemand thuis hulp bij zijn huiswerk? Welke opleiding heeft deze persoon gedaan? Een mooie oefening, die je inzicht geeft in je eigen vooroordelen en verwachtingen van een ander. De presentatie van Hasse herinnerde ons er ook aan dat de docu nog een keer zien, zeker waardevol is. (Tip!)

 
Elkaar beter leren kennen

Daarna was het tijd voor de kennis(makings)markt. Iedere organisatie had een feestelijk kraampje opgebouwd en posters, flyers en lesmateriaal uitgestald, om te vertellen over hun mooie werk voor gelijke kansen. We gingen bij elkaar ‘op bezoek’ en ontdekten overeenkomsten en waar we van elkaar kunnen leren. Zowel op organisatorisch gebied, als over het aanbod voor scholen. En we blijven elkaar vooral opzoeken!

Nog een leuk weetje: we waren welkom bij VOLT! Toekomstmakers. Een middelbare school in Utrecht, waar de leerlingen heerlijk hapjes voor ons hebben gemaakt. We zijn goed verzorgd.

 
Welke organisatie aanwezig waren?

We zetten ze hier voor je op een rijtje. Bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme, collega’s van…

 

Wil je met jouw organisatie ook SKB-partner worden en hier volgend jaar bij zijn? Stuur ons een e-mail.