Voor scholen

Horizon verbreden

In contact komen met rolmodellen, de wereld om je heen leren kennen, je talent ontdekken en zo meer zelfvertrouwen krijgen. Dankzij de projecten van onze partners krijgen jongeren een extra steuntje in de rug.

Het verbreden van de horizon en het ontwikkelen van veerkracht zijn van essentieel belang om kansengelijkheid onder jongeren te bevorderen. Iets wat kinderen en jongeren niet altijd van huis uit meekrijgen.

 

Daarom biedt het SKB, samen met haar partners, juist aan die kinderen en jongeren aanvullende activiteiten aan. Denk daarbij aan sollicitatietrainingen, debattrainingen, talentontwikkeling, ontmoetingen met rolmodellen en ondernemerschapslessen.

Het aanbod

Het SKB biedt scholen binnen het primair en voortgezet onderwijs programma’s aan, aanvullend op het reguliere onderwijsaanbod, die écht het verschil maken voor kinderen en jongeren.

Denk hierbij aan programma’s gericht op het ontwikkelen van persoonlijke en professionele vaardigheden, loopbaanoriëntatie, talentontwikkeling en burgerschapsvaardigheden. 

Om alvast een idee te geven van de projecten en mogelijkheden hebben we het volledige aanbod van onze vijf oprichtingspartners samengevoegd in een geïntegreerd aanbod.

De SKB Leerlijn-Trein

De Leerlijn-Trein is een combinatie van de programma’s van SKB-partners. Met de Leerlijn-Trein werk je als school doelgericht aan burgerschap, talentontwikkeling, arbeidsmarktoriëntatie, ondernemerschap én ontmoetingen in de wijk.

Benieuwd hoe we samen een Leerlijn-Trein op maat maken voor school?


Het stappenplan

We komen graag, samen met de school, tot een geïntegreerd aanbod gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind. Hiervoor worden de volgende stappen doorlopen:

  1. De SKB-ambassadeur gaat in gesprek met de school om de behoefte van de school te inventariseren.

  2. De school kiest samen met het SKB projecten die aansluiten bij de behoeften van de school én verrijkend zijn op het curriculum.

  3. De school en het SKB bepalen of, en zo ja welke, thema’s passend zijn voor de leerlingen.

  4. De school en het SKB bepalen samen in hoeverre lopende (lokale) initiatieven inpasbaar zijn.

  5. Het SKB zorgt voor één aanspreekpunt, diegene coördineert de planning en uitvoering van de projecten.  

  6. Na afloop evalueren de school en het SKB de resultaten, ondersteund door de inzichten in ontwikkelingen via de klassenposter.

De projecten

Debatteren, ondernemen, solliciteren, netwerken, video’s maken, interviewen, de Nederlandse taal, zelfliefde. Je ziet het al; een uiteenlopend aanbod. Jongeren doen vaardigheden op én komen in contact met rolmodellen. Van buurtbewoners, studenten tot mensen uit het bedrijfsleven.

Onze partners verzorgen bedrijfsbezoeken, sollicitatietrainingen, huiswerkbegeleiding, weekendscholen, debattoernooien, lessen over ondernemerschap, wijkverkenningen. En nog zoveel meer. Unieke programma’s, juist voor dié leerlingen voor wie dit niet vanzelfsprekend is.

Verbreed je kennis

Samen met onze partners organiseren we leuke én leerzame webinars en live events. Inspirerende gastsprekers nemen je mee in de wereld van kansengelijkheid en burgerschapsonderwijs.

Laten we in contact komen

Ben je geïnteresseerd in een samenwerking? Of heb je behoefte aan aanvullende informatie? Neem dan gerust contact met ons op!