Het Samenwerkingsverband Kansengelijkheid & Burgerschapsonderwijs (SKB) stelt met ingang van 1 januari 2024 Jeroen Paul Nijmeijer (39) aan als nieuwe directeur voor drie dagen per week. Hiermee gaat het SKB een nieuwe fase in waarbij we dankbaar afscheid nemen van initiatiefnemer en kartrekker Michiel Bodt. Michiel vindt dit een logisch moment om het stokje over te dragen.

Michiel: “Ik ben er trots op dat we de afgelopen twee jaar, samen met de andere vijf partners, de samenwerking verder hebben kunnen opzetten, versnellen en bestendigen. Het is nu zaak om dat verder uit te bouwen en daarmee nog meer impact voor kansengelijkheid te genereren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit bij Jeroen Paul en het team in goede handen is. In de aankomende periode werken we aan een goede overdracht”

Jeroen Paul was de afgelopen jaren, als eigenaar van Aleva Consultancy, werkzaam als organisatieadviseur. Hij begeleidde directies in het richten en inrichten van de organisatie. Daarvoor was hij onder andere mede-eigenaar van organisatieadviesbureau Rijnconsult. Daarnaast is hij actief als veilingmeester voor goede doelen en verenigingen en bekleedde hij meerdere toezichthoudende en bestuurlijke functies bij maatschappelijke instellingen.

Jeroen Paul: “Allereerst ben ik dankbaar dat ik deze kans heb gekregen om mij in te zetten voor kansengelijkheid voor ieder kind. Ik vind het van groot belang dat alle kinderen en jongeren gelijke kansen hebben om hun eigen talenten en interesses te ontwikkelen en in te zetten. Of dat nou op sociaal, cultureel of sportief vlak is. Daarvoor zullen we het systeem moeten veranderen en dat zullen we samen moeten doen”

Nader kennismaken met Jeroen Paul onder het genot van een kopje koffie of thee? Mail hem op jp@skbnederland.nl.

Foto: Jorrit Lousberg