Woensdag 8 november 2023 vond de eerste editie plaats van het SKB Gelijke Kansen Event in Madurodam. Een dag in het teken van Kansengelijkheid is ons onderwijs met het perspectief van jongeren op het dagelijks bouwen aan hun kansen in de klas. 

Geef jongeren een stem!

We blikken terug op een prachtige en waardevolle middag waarbij onze jongeren en docenten aansloten op het podium en in gesprek gingen over diverse stellingen met Milio van de Kamp en Raounak Khaddari. Tijdens de plenaire sessie wisten de jongeren de zaal  te overtuigen dat zij een échte stem verdienen!

De boodschap die door de jongeren is geformuleerd, en binnenkort aangeboden zal worden aan politiek Den Haag, is veelzeggend: “Geef jongeren en onderwijs kansen en een échte stem in de politiek, maak extra faciliteiten laagdrempelig en schaf het denken in hoger en lager en in niveaus af!”

Tijdens de deelsessies die volgden op het plenaire gedeelte gingen we uiteen om met elkaar te praten over de verschillende vormen van kapitaal en de invloed op kansen(on)gelijkheid. Ook daar speelden de jongeren uiteraard een centrale rol. De deelsessies werden verzorgd door Unicef Nederland, MIND Young & Diversion, Taal Doet Meer, Het Jeugdeducatiefonds & Schoolmaaltijden en de SKB-partners

De dag sloten we gezamenlijk af met inspirerende woorden én beelden van Noa Defesche; projectleider impactcampagne Klassen, gevolgd door een spoken word van Justin Samgar. Justin heeft in zijn spoken word op een indrukwekkende manier de dag samengevat. Nieuwsgierig naar zijn woorden? Lees hier