De vacature is vervuld. 

Maak jij het verschil voor kinderen en jongeren in Nederland? Het Samenwerkingsverband Kansengelijkheid & Burgerschap (SKB) is een initiatief van JINC, Stichting Jong Ondernemen, Stichting Move, Stichting Nederlands Debatinstituut en Stichting Petje af. Deze 5 non-profit organisaties zetten zich al jarenlang in voor kinderen en jongeren en bundelen in dit samenwerkingsverband hun krachten. Wij zijn op zoek naar een:

Directeur Samenwerkingsverband Kansengelijkheid & Burgerschapsonderwijs

8 u/w vanaf 1 september 2023 | 24 u/w vanaf 1 januari 2024

Wat ga je doen?

Als algemeen directeur ben jij de drijvende kracht van het SKB! Je bewaakt de visie, de doelen van SKB en koppelt terug naar het bestuur, dat bestaat uit vertegenwoordigers van de vijf organisaties. Je bent ons boegbeeld en daarom een echte netwerker. Je behartigt onze belangen in Den Haag, bij fondsen, in het onderwijs en bij andere samenwerkingspartners. Je kunt goed onder woorden brengen wat het SKB is en waarom wij bestaan. Je kunt anderen voor je winnen en schuwt het gesprek niet. Je bent in staat het SKB te laten groeien naar een groter platform waarbij meer organisaties zich aansluiten en niemand om ons heen kan. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de continuïteit van de financiering voor het SKB en stuur je één project/communicatiemedewerker aan.

Wat neem je mee?

 • Je hebt affiniteit met de doelgroep van kinderen en jongeren en wil je actief inzetten voor kansengelijkheid;
 • Je bent bekend met de problematiek en in het werkveld;
 • Je bent organisatorisch sterk en hebt ervaring in een eindverantwoordelijke rol;
 • Je bent een goede netwerker en communicatief sterk en kunt overweg met uiteenlopende gesprekspartners;
 • Je hebt ervaring met het opzetten, structureren en opschalen van projecten, met fondsenwerving en financieel beheer;
 • Je hebt gevoel voor de belangen die spelen, bent politiek sensitief, legt verbindingen en gaat moeilijke gesprekken niet uit de weg;
 • Je bent proactief, zelfstandig en nauwkeurig;
 • Het is een pre als je bekend bent met één van de organisaties uit het samenwerkingsverband.

Wat hebben wij te bieden?

 • Een uitdagende rol naast eventueel andere werkzaamheden (vanaf 1/1/24 vanwege een neutrale rol bij voorkeur niet bij één van de organisaties uit het samenwerkingsverband)
 • Je kunt je tijd flexibel besteden maar we verwachten ook flexibiliteit terug;
 • Een diverse, betekenisvolle opdracht;
 • Fijne arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris waarbij wij schaal 12 uit de CAO Sociaal Werk als richtlijn aanhouden;
 • Een werkplek vanuit huis en bij de vijf partners van het SKB.

Info & reageren

Interesse? Reageer dan via de solliciteerknop met een motivatiebrief en cv. Vragen kun je mailen naar jony@stichtingmove.nl of brecht.vanschendel@petjeaf.nl. We voeren vanaf begin augustus gesprekken met kandidaten die aansluiten en kennen daarom geen sluitingstermijn.

Diversiteit

Als werkgever handhaven wij een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We zoeken medewerkers die creatief, ondernemend en nieuwsgierig van aard zijn. Hierin laten wij ons niet leiden door culturele achtergrond, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Verklaring omtrent gedrag

Omdat wij in onze projecten werken met jonge kinderen vragen wij een VOG-verklaring (Verklaring Omtrent het Gedrag) aan. De kosten zijn natuurlijk voor het SKB.